LEER ME DE DANS VAN JE MOEDER

MINOUX bouwt een tipi op het festivalterrein in het Zuiderpark. Daar nodigt ze de vrouwen (LET OP: alleen de vrouwen) van de stad uit om te komen feesten tijdens een humoristisch dansend gesprek waarin de zorg voor moeder centraal staat. In Leer me de dans van je moeder vieren we het moederschap en delen we de zorgen.

Er komt een dag, dan kromt zij haar rug, vertraagt zij haar pas en vernauwt haar wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je haar kin, of breng je haar soep. Bel je elke dag of juist liever niet. Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

De vraag is: Hoe zorg jij voor moedertje lief? En wie zorgt er voor jou? In een reeks feestelijke ontmoetingen komt een dansend gesprek tot stand tussen moeders en dochters uit de verschillende culturen die Den Bosch rijk is. Noem het een nieuwsgierige stamvergadering in beweging.

Leer me de dans van je moeder bevraagt hoe wij als samenleving de zorg voor onze ouders hebben ingericht, en vliegt dat aan vanuit verschillende culturen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? Door letterlijk met elkaar mee te bewegen creëert MINOUX een opening tot een nieuwe gedeelde zingeving, waarin het beste uit verschillende werelden samen wordt gebracht.
Cabaretier en theatermaker Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak. Tijdens Boulevard 2021 landde dit traject in een theatrale ontmoeting in het Zuiderpark.

Het project is een samenwerking met moeder Karima en moeder Wilma (Farent Sociaal Werk), Moeder Irene en moeder Marga (gemeente ‘s-Hertogenbosch) moeder Nina, moeder Tessa, moeder Viktorien en dochter Coralie (Theaterfestival Boulevard), Moeder Janneke (Copernikkel) en Moeder Wieke (Den Bosch in Dialoog). Moeders en dochters Zouhr, Ilham, Hajat, Nezija, Kabora, Alea, Mary, Narine, Carolyn, Stella, Jane, Marina, Parwin, Kolha, Shivana, Bouchra, Kalthoum, and last but not least moeder Jopie. Dochter Ireen nam ons dansend bij de hand. En enige zoon Bas Kosters ontwierp de speciale aankleding van de tent.