Vrolijk zwierend richting eeuwigheid

DANCE ALONG PARTIES

Samen dansen en een feestje bouwen verbindt en is een fijne manier om in beweging te zijn op je eigen manier.
Het is een samenkomst van mensen die elkaar nog niet kennen en met elkaar gaan bewegen.

Van repetitie tot voorstelling

Tijdens deze middagen, die voor iedereen toegankelijk zijn, worden dansen uit verschillende culturen uitgewisseld en gerepeteerd. Hieruit ontstaan korte performances die vervolgens gegeven kunnen worden overal waar behoefte is aan feestelijkheid en vitaliteit. Bij je thuis, je werkplek, buurthuizen, verzorgingscentra, houseparties.

Elkaar ontmoeten en samen dansen

Theatergezelschap MINOUX heeft een dansgroep van 65 tot 100 jarigen die maandelijks een Dance Along Parties organiseren in cultuurcentrum Huis73, centraal gelegen in ’s-Hertogenbosch. Levensverlengende dansmiddagen voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan.

Door en voor dansers

Vrijwillige ouderen bedenken en organiseren deze Dance Along Parties zelf, met starthulp en begeleiding van MINOUX en Gouden Dans.
Minou Bosua en choreografe Ireen Kurvers staan samen garant voor een feestelijke middag vol beweging en hartverwarmende ontmoetingen.

Ireen Kurvers

Ireen Kurvers (1977) MA, is gecertificeerd danstherapeut en dansdocent. Tevens behaalde ze haar Masters in choreografie aan de University of Brighton (UK). Ze stimuleert vol enthousiasme mensen van allerlei leeftijden en achtergronden om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Het creatief proces in dans werkt als een basis voor ontmoeting, ontwikkeling, reflectie en plezier. Dit komt in al haar werk naar boven, als choreograaf, dansdocent en performer. De afgelopen jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van danstheater-voorstellingen met ouderen bij Gouden Dans.
Ze maakte de choreografie voor de voorstelling 'Moeder mag niet dood' van Minoux en ze organiseert samen met Minou Bosua de Dance Alongs voor ouderen. Ook zal ze betrokken zijn als choreograaf bij het project 'Leer me de dans van je moeder'.Meld je aan!
Video
Neem een kijkje bij onze dansers!
Dance Along Party